GICU SERBAN - LACUL NEGRU   
    MEMBRI    TABERE      NOUTATI     LEGATURI    CONTACT BLOG 

GICU SERBAN

TABERE
 
2006, ROSIA MONTANA

2006, OCNA SUGATAG

2005, BREB

2004, ORASUL VICTORIA

2004, POIENILE IZEI

2003, MAGURI

2003, SIGHET

 

NOUTATI, PROIECTE

LACUL NEGRU 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  < thumbnails > 


LACUL NEGRU

“Lacul negru” s-ar putea asemana pe undeva cu un Gange local, unde oamenii stau in namol intr-un decor selenar si par ca se roaga solemn la Soare pentru sanatate.

Credinta absoluta in vindecare nu poate fi zdruncinata de nici un “ateu” (fara credinta in namol), pentru ca in general efectele bailor sarate si al impachetarilor cu namol sunt imediate. Multi vin cu incheieturi blocate sau cu dureri de oase si dupa cateva zile totul functioneaza ca uns.

Partea frumoasa a povestii este autoironia, buna dispozitie, usurinta cu care se stabilesc legaturi intre oameni aflati impreuna in suferinta, intr-o simpla balta cu noroi. Uneori cate o discutie se propaga in tot lacul si, indiferent ca se vorbeste despre politica, coxartroza sau despre pretul biletului de intrare, consensul este general. Se poate ca apa, sarea si noroiul sa fie ingredientele prieteniei?

Pe langa cateva dimineti in care m-am trezit anchilozat, m-am ales si eu cu cate ceva. Am observat ca un loc nu trebuie sa fie “ultima moda” ca sa te simti bine, si ca uneori pofta de viata poate sa inceapa chiar cand esti in noroi.

In plus am descoperit relatia fina a fiecaruia fata de propriul lui corp, grija intima fata de el, dincolo de orice complexe legate de aspecte fizice. De fapt cred ca acest lucru m-a motivat si m-a facut atent.