LACUL NEGRU   
    MEMBRI    TABERE      NOUTATI     LEGATURI    CONTACT BLOG VOICU BOJAN

ROMANIA


COSMIN BUMBUT

ROMANIA


PETRUT CALINESCU

ROMANIA


BOGDAN CROITORU

ROMANIA


VASILE DOROLTI

ROMANIA


SILVIU GHETIE

ROMANIA


ALEXANDRU PAUL

ROMANIA


FRED ROHDE

OLANDA


BERNHARD SEIDEL

OLANDA


GICU SERBAN

ROMANIA


OLEG TISHKOVETS

UCRAINA


RENE TRIEBL

AUSTRIA
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15  < thumbnails > 


LACUL NEGRU

“Lacul negru” s-ar putea asemana pe undeva cu un Gange local, unde oamenii stau in namol intr-un decor selenar si par ca se roaga solemn la Soare pentru sanatate.

Credinta absoluta in vindecare nu poate fi zdruncinata de nici un “ateu” (fara credinta in namol), pentru ca in general efectele bailor sarate si al impachetarilor cu namol sunt imediate. Multi vin cu incheieturi blocate sau cu dureri de oase si dupa cateva zile totul functioneaza ca uns.

Partea frumoasa a povestii este autoironia, buna dispozitie, usurinta cu care se stabilesc legaturi intre oameni aflati impreuna in suferinta, intr-o simpla balta cu noroi. Uneori cate o discutie se propaga in tot lacul si, indiferent ca se vorbeste despre politica, coxartroza sau despre pretul biletului de intrare, consensul este general. Se poate ca apa, sarea si noroiul sa fie ingredientele prieteniei?

Pe langa cateva dimineti in care m-am trezit anchilozat, m-am ales si eu cu cate ceva. Am observat ca un loc nu trebuie sa fie “ultima moda” ca sa te simti bine, si ca uneori pofta de viata poate sa inceapa chiar cand esti in noroi.

In plus am descoperit relatia fina a fiecaruia fata de propriul lui corp, grija intima fata de el, dincolo de orice complexe legate de aspecte fizice. De fapt cred ca acest lucru m-a motivat si m-a facut atent.